Bij VV Annen is bereidheid iets te doen

VV Annen

VV Annen heeft onlangs deelgenomen aan de cursus MVKT. Wij spraken met de cursisten over hoe zij de cursus ervaren hebben.

 

Wat hebben jullie geleerd tijdens de cursus?

Dat het werken via een gestructureerd en zorgvuldig uitgedacht systeem werkt. Houden aan de gestelde tijdlijn en afspraken en dan ben je succesvol. 

Wat heeft het jullie opgeleverd?

118 vrijwilligers. Grotendeels nieuwe vrijwilligers en deels uitbreiding en of verbreding van de huidige vrijwilligers. Ik denk dat met name het delen van taken ( met meerdere mensen een taak opknippen dan wel delen) is een groot succes. Hierdoor wordt het niet snel te veel en samen iets doen is leuker dan alleen.

Waarom heb je nu z'n succes?

Deels door het systeem maar deels ook door het enthousiasme wat er al in de vereniging zit. Mensen zijn bij de VV Annen al bereid om wat voor de vereniging te doen. Men realiseert zich dat dit bij een vereniging hoort. Het grote aantal nieuwe vrijwilligers komt door een avond met een goed team en duidelijke structuur alle leden te bellen en te benaderen. Dat is top verlopen.  

Wat was voor jullie echt een eye opener?

Dat bijna iedereen wel iets voor de club wil doen. De uitzondering is diegene die aangeeft niets te willen doen voor de club. Daarnaast het enthousiasme van de gebelde leden over het kunnen en willen meedoen.

Waarom zouden andere verenigingen deze cursus moeten volgen? 

Het systeem is helder en duidelijk en het werkt. Formeer een leuk team, benader hiervoor mensen die geen bestuursfunctie hebben maar andere vrijwilligers en ga er voor. Wij hadden binnen drie maanden het project succesvol afgerond. Qua tijd, rendement  en inzet een uitstekend project geweest. MVIKT team, met name Anne,  hartelijk dank voor de ondersteuning.

 

  • Aangemaakt op .