160 nieuwe vrijwilligers bij VV Vako

VV Vako is succesvol met methode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd. Het meest recente succesverhaal is afkomstig uit Drenthe. VV VAKO met 160 positieve reacties op hun wervingscampagne, overtroffen zij de doelstelling van 30 nieuwe vrijwilligers ruimschoots.

 

Wat hebben jullie geleerd tijdens de cursus?

Dat een goede voorbereiding zeer belangrijk is om uiteindelijk de bel avond te gaan draaien. Goede voorbereiding is inventariseren binnen de vereniging en het in kaart brengen van de bestaande vrijwilligers en  functies. Zo krijg je goed in kaart waar je nog (meer) vrijwilligers voor wilt hebben.

Wat heeft het jullie opgeleverd?

Veel nieuwe vrijwilligers, 160!!

Waarom heb je nu z'n succes?  

Door het bestuur en mensen binnen de vereniging enthousiast te maken om deze klus samen te klaren. Goede voorbereiding  voor de bel avond is essentieel.  Zorg voor uitgedraaide vragenlijsten en  ledenlijsten met telefoonnummers.  De reclamecampagne voor de bel avond aan, maakt dat leden en ouders bekend zijn met actie binnen de vereniging.  En de persoonlijke benadering op de bel avond zelf, zorgt voor het succes!

Wat was voor jullie echt een eye opener?

De vragenlijsten die je ontvangt zijn zeer handig. Hier staan vragen  op over wat mensen doen in het dagelijks leven en wat hun hobby’s zijn. Zo kom je erachter wat voor leden/ouders er binnen de vereniging zijn en kun je makkelijk de link leggen met de openstaande vacatures.

Waarom zouden andere verenigingen deze cursus moeten volgen?

Het in kaart brengen van de je bestand van vrijwilligers  en natuurlijk het gegarandeerde succes wat je hebt als je workshops volgt! Ik zou tegen alle verenigingen zeggen gewoon OPGEVEN!

 

  • Aangemaakt op .