Vrijwilligersbeleid op de agenda bij VV Reigerboys

Reigersboys

Helaas kom je ze nog te weinig tegen: bestuursleden vrijwilligersbeleid. En dat terwijl de vrijwilligers toch het fundament van het verenigingsleven vormen.

 

Voetbalvereniging Reigerboys uit Heerhugowaard is een vereniging die het belang van hun vrijwilligers onderkent. Sinds kort hebben zij een bestuurslid vrijwilligersbeleid, die als eerste doelstelling heeft om een vrijwilligerscommissie op te starten. 

Inspiratiesessie

Betrokkenheid van de leden, was het thema van een inspiratiesessie in maart 2016, waarbij MKT cursusleider Hubert Habers, de aanwezige bestuursleden, vrijwilligers en leden meenam in zijn verhaal over vrijwilligersbeleid. In de concept plannen van Reigerboys stonden termen als ‘verplichten van vrijwilligerswerk’ en het kunnen terugverdienen van een ‘verplichte vrijwilligersbijdrage’. Men was zoekende naar de juiste keuzes op het gebied van vrijwilligersbeleid. Na afloop van de bijeenkomst werd alleen nog maar gesproken over een positieve benadering. Hoe krijgen we leden zo ver, dat zij zich vrijwillig in gaan zetten op basis van hun eigen interesses en kwaliteiten? Wat voor vereniging willen wij zijn? En hoe zien de leden onze vereniging? Afgesproken werd om een kernwaardenbijeenkomst te organiseren, om zo meer binding met de leden te creëren. 

Vrijwilligerscommissie

Marlieke van Vught, het nieuwe bestuurslid Vrijwilligers Zaken Reiger Boys: “Het was een inspirerende bijeenkomst. Ik kan wel zeggen dat het echt iets los gemaakt heeft bij de aanwezigen. De eerste veranderingen zijn dan ook al doorgevoerd binnen de vereniging. Sinds kort ben ik officieel Bestuurslid Vrijwilligers Zaken. Ik zal in het komende seizoen een commissie gaan optuigen en van daaruit hopen we het vrijwilligersbeleid aan te passen. 

We hebben ongeveer een maand geleden de kernwaarden bijeenkomst georganiseerd, met ongeveer 30 leden. In 4 groepjes zijn ze uiteen gegaan om hun gedachten bij kernwaarden te bespreken. Na deze avond heb ik met een vertegenwoordiger van elke groep de kernwaarden allemaal samengevoegd. Deze hebben we een week later aan het Bestuur gepresenteerd. Hieruit is gekomen dat we in het komende seizoen een drietal werkgroepen starten om een aantal punten verder uit te zoeken. De leden hebben de bijeenkomst als heel positief ervaren en willen een dergelijke bijeenkomst waarin ze hun mening kunnen uiten graag jaarlijks terug zien.”

Wij wensen VV Reigerboys veel succes met de ingeslagen weg om de leden meer te binden en te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk!

 

  • Aangemaakt op .