Gymnastiekvereniging Bato lanceert vrijwilligerscampagne

Gymnastiekvereniging Bato

Gymnastiekvereniging Bato uit Haarlem was een van de succesvolle deelnemers aan de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd, die Stichting Sportsupport aanbood. MVKT werkgroeplid Coenraad van Haaren blikt terug op de cursus en hun geweldige wervingsactie

 {vimeo}169081059{/vimeo}

Wat hebben jullie geleerd tijdens de cursus?

Hoe een handige structuur aan te brengen om vrijwilligers te werven en hoe je er een echte succesvolle campagne van maakt. Met name de stappen, structuur die aangeboden wordt, en de planningen die praktisch klaarliggen (samen met allerlei voorbeelden en scrips) maken dat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Wat heeft het jullie opgeleverd?

Vooralsnog: een stuk of 20 vrijwilligers (van de 60 ouders), waarvan naar verwachting 6 heel actief zich gaan inzetten voor de vereniging.

Waarom zijn jullie nu zo succesvol?

Dankzij de goede voorbereiding en tijd die we genomen hebben (wel wat later begonnen dan we eerst wilden); de praktische materialen en zaken die al klaar lagen.

Wat was voor jullie echt een eye opener?

Vrijwilligers werven is niet 'leuren en zeuren'.

Waarom zouden andere gymnastiekverenigingen deze cursus moeten volgen?

Als je meer vrijwilligers nodig hebt en dat niet te ingewikkeld wil maken. Het kost relatief weinig tijd, en het resultaat is geweldig.

 

  • Aangemaakt op .