Voetbalvereniging VAKO overtreft doelstelling van 30 nieuwe vrijwilligers

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

SportDrenthe is succesvol met methode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd. Het meest recente succesverhaal is afkomstig van voetbalvereniging VAKO. Met 141 positieve reacties op hun wervingscampagne, overtroffen zij de doelstelling van 30 nieuwe vrijwilligers ruimschoots. RTV Drenthe interviewde MVKT cursusleider Anne Prins over het succes in zijn Provincie. 

"Van alle sportverenigingen die zich bij ons aanmelden voor de cursus haalt 95% het verwachtte aantal vrijwilligers", vertelt Prins van SportDrenthe. “Het persoonlijk benaderen van de leden staat centraal in de cursus. Oproepen op internet en in het clubblad hebben geen zin.”

De Sperwers

Atletiekvereniging de Sperwers uit Emmen merkt ook dat de aanpak Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd succesvol is. "Wij hebben geleerd dat je mensen persoonlijk moet betrekken bij het werven van vrijwilligers", vertelt voorzitter Ton Meijer. "Maar ook in het stimuleren van hun taak en het evalueren waar ze mee bezig zijn. Dan houd je het hartstikke goed en tevreden."

De Sperwers begonnen in 2014 aan de cursus van SportDrenthe. Sindsdien hebben zich 177 nieuwe vrijwilligers gemeld. Van die club mensen zijn er nu nog 150 actief voor de vereniging. "We hebben geleerd om al het vrijwilligerswerk in hapklare brokken te presenteren", zegt Meijer. "Zodat vrijwilligers niet het gevoel hebben dat ze in het werk omkomen."

Bekijk hier interview en de reportage hier.

 

  • Aangemaakt op .