MVKT regio kennermerland groot succes!

De afgelopen twee jaar volgden 42 sportverenigingen uit de regio Kennemerland de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ met succes. Dankzij de deelnemende gemeenten Haarlem, Haarlemmermeer, Velsen, Zandvoort, Bloemendaal, Spaarnwoude/Haarlemmerliede, Heemstede en de provincie Noord-Holland heeft Sportservice Noord-Holland de verenigingen mogen begeleiden naar meer vrijwilligers.

Bij de 42 verenigingen uit de deelnemende gemeenten leidde de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd tot een overweldigend resultaat . De verenigingen vonden 1.391 nieuwe vrijwilligers. 

Kanovereniging de Trekvogels uit Haarlem “We hebben nu zo'n 75% van de leden gesproken en het heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Slechts een enkeling gaf aan niets te willen doen en alle reacties waren positief. Er is zelf een lid spontaan in zijn auto gestapt en naar de club gereden om zijn idee nader te bespreken! We hadden vooraf veel verwacht, maar dit niet. We werden er zelfs een beetje door overvallen." 

Roei- en zeilvereniging KRZV het Spaarne uit Heemstede; “Van de 600 leden die een brief hebben ontvangen zijn er rond de 250 aangesproken, per telefoon, op het vlot en terras. Waarvan 100 positieve reacties. Veel vacatures zijn vervuld!”

De sportverenigingen zijn bij de methode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd met vier workshops procesmatig begeleid. Een keer per maand kwamen de vereniging bij elkaar om samen met de cursusleider de stappen te zetten naar meer vrijwilligers. De gestructureerde aanpak maakte het de sportverenigingen makkelijk.
 

Om het fantastische resultaat te borgen binnen de vereniging hebben de deelnemende verenigingen ook de mogelijkheid gekregen om een vervolgcursus vrijwilligerscoördinatie te volgen. Zeventien vrijwilligers hebben de kans gegrepen en zijn opgeleid tot vrijwilligerscoördinator.

  • Aangemaakt op .