MVKT verenigingen tonen waardering

De afgelopen jaren namen diverse verenigingen uit Heemstede mede dankzij de provincie Noord-Holland deel aan de cursus MVKT en MVKT deel 2. Zij hebben het onderdeel 'waardering' duidelijk goed begrepen, gezien de voordrachten die de Heemsteede Reddingsbrigade, GSV en HBC Tafeltennis hebben ingediend voor de vrijwilligersverkiezing. De door de Reddingsbrigade aangedragen vrijwilliger heeft zelfs gewonnen, meldt cursist Boudewijn Possel trots!

HEEMSTEDE - Als een onmisbare vrijwilliger kan Wim Schrama van de Heemstede Reddingsbrigade beschouwd worden. Hem viel die eer woensdagavond 27 november 2013 te beurt bij het uitreiken van de Vrijwilligersprijs 2013 op het Raadhuis van Heemstede.

Uit de twaalf genomineerde vrijwilligers voor de titel De onmisbare vrijwilliger 2013, koos de jury onder voorzitterschap van Jeanine van Ooijen voor Wim Schrama die zich sinds jaar en dag inzet voor de Heemsteedse redders te water. 'Zo'n vrijwilliger wil iedere vereniging. Al meer dan 35 jaar zet Wim zich op vele fronten met hart en ziel in voor de brigade. Door zijn enthousiasme weet hij anderen voor vrijwillige taken te winnen. Dit jaar verving hij ook nog eens de penningmeester. Wim is onze onmisbare vrijwilliger.' Uit handen van wethouder Jur Botter (D66) ontving Schrama een aandenken en een bedrag van 250 euro waarmee zijn vereniging vrijwilligers kan begeleiden, werven of behouden.

Heemstede telt een bijzonder groot aantal vrijwilligers. Wethouder Botter benadrukt het belang van hun inzet. Door overheidsmaatregelen zal een deel van de zorg ook bij mensen terecht komen die al vrijwilligerswerk doen. 'Die vrijwilligers doen al zoveel,' zegt de wethouder. 'Hoe moet dat als de mantelzorgtaken ook nog eens bij deze groep terechtkomt?' vraagt hij zich af.

Om nog meer vrijwilligers te werven en te binden doet de wethouder de aanbeveling om de sociale media meer te benutten. Tevens adviseert hij de organisaties om flexibel om te gaan met vrijwilligers die door allerlei oorzaken maar beperkt inzetbaar zijn.

Andere genomineerden: Ineke van der Helm van zaalsportvereniging GSV. Annet de Vries van scouting Graaf Bernadotte. Sander Kuijt van HBC tafeltennis. Jan Hof verbonden aan de Financieel Administratie Ondersteuning van Stichting Welzijn Ouderen. Brenda Belmer verbonden aan de Baan. Karel Zwetsloot van Woonzorgcentrum en verpleegtehuis Bosbeek. Mik van der Bor van de stichting Kom In Mijn Tuin. Yolanda van der Brink van Steunpunt vrijwilligerswerk Heemstede. Karin Steuntjes van Boek aan Huis van het UVV. Zuster Geralda Vijverberg, van de Zonnebloem. Miep Meijer en Nel Prins van de Zonnebloem.

  • Aangemaakt op .