Lopikse verenigingen halen dankzij MVKT vrijwilligers binnen

De workshop ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ (MVKT) van Sportdorp Lopik in samenwerking met Sportservice Midden Nederland heeft mooie resultaten opgeleverd. Vier Lopikse verenigingen volgden het traject en zijn hard op weg naar extra vrijwilligers. Een van hen, volleybalvereniging Univé – LVV, heeft na een belactie zelfs al diverse taken onder nieuwe vrijwilligers verdeeld.

Naast LVV deden SV Lopik (voetbal), SSS Lopik (gymnastiek) en BV De Zender (badminton) mee aan MVKT. De methode bestaat uit vier workshops waarin vijf stappen worden uitgevoerd. Het start met het promoten van de vrijwilligerscampagne en het in kaart brengen van de huidige vrijwilligers en vacatures binnen de vereniging. Dan volgt een vooraankondiging per brief of e-mail aan alle leden. Zij worden daarna telefonisch benaderd. De laatste stap is het verdelen van passende taken onder de nieuwe vrijwilligers.

LVV heeft de belronde inmiddels achter de rug. Op het kantoor van de vereniginssponsor ging een aantal vrijwilligers met de hoorn aan het oor op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Twaalf leden gaven zich op om verschillende taken op zich te nemen. Daarnaast komen acht personen op 28 oktober naar een informatie avond over vrijwilligers werk bij LVV. Verder zijn nog eens twintig leden bereid te helpen bij incidentele activiteiten.

  • Aangemaakt op .