Gooische sportverenigingen werven 1723 vrijwilligers

De afgelopen twee jaar hebben 62 Gooische sportverenigingen de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd gevolgd, en met succes. Dankzij alle gemeenten in de regio ’t Gooi en de provincie Noord-Holland heeft Sportservice Noord-Holland de verenigingen mogen begeleiden naar meer vrijwilligers.

Deze methode is inmiddels een uiterst succesvolle werkwijze gebleken. Elke andere vorm van werving moet het afleggen tegen deze persoonlijk getinte en systematische wervingscampagne. In totaal hebben 62 verenigingen uit het Gooi de cursus gevolgd, hetgeen tot een overweldigend resultaat heeft geleid! Volleybalvereniging Huizen had 25 nieuwe vrijwilligers nodig en na het toepassen van de methode hebben maar liefst 149 leden aangegeven iets te willen doen voor de club. Ook bij de korfbalvereniging Huizen heeft deelname aan de cursus geen windeieren gelegd, namelijk 142 nieuwe vrijwilligers.

“Wij zijn met 31 vrijwilligers en 17 personen voor eenmalige activiteiten heel gelukkig. Daarnaast is er binnen de club een zeer positieve buzz ontstaan over de richting waar de club heen wil en de plannen die er zijn”, aldus Martijn van Henten van Basketbalvereniging de Dunckers uit Hilversum.

De sportverenigingen zijn bij deze methode met vier workshops procesmatig begeleid. Er is sprake van een gestructureerde aanpak waarbij het de sportverenigingen gemakkelijk wordt gemaakt. Naast de vele documenten waarmee er gewerkt wordt is er door Sportservice Noord-Holland een internetapplicatie ontwikkeld waarmee het wervingsproces wordt ondersteund.

  • Aangemaakt op .