5 redenen waarom het moeilijk is jonge bestuursleden te vinden

Jonge besturen

Het is soms best een uitdaging om jonge bestuursleden (35-51 jaar) in te passen in een bestuur dat overwegend bestaat uit 52-72 jarigen. De generatiekloof zorgt vaak voor onbegrip. Door je bewust te zijn van de kenmerken van beide generaties, kun je hier als bestuur beter mee omgaan.

Babyboomers (1946-1964): wordt ook wel de generatie ‘ik’ genoemd. Zij werken hard, zijn loyaal, zelfverzekerd en competitief. 

Generatie X (1965-1981): wordt ook wel de generatie ‘nix’ genoemd.  Zij zijn anti autoritair, zelfvoorzienend en gezinsgericht. 

5 herkenbare verschillen tussen de generaties op het gebied van het besturen van een sportvereniging

Besturen
Babyboomers worden bestuurslid omdat zij graag leiding geven en iets na willen laten. De generatie X ziet vooral kansen om de carrière vooruit te helpen. Zij worden echter niet zo maar bestuurslid, want ze hebben een afwachtende houding en leggen zich niet snel vast. 

Vernieuwing
Babyboomers hebben vaak een houding van ‘ ik weet dat allemaal al’ en staan niet altijd open voor nieuwe ideeën. Terwijl generatie X vaak vol nieuwe ideeën zit. Zij willen verandering, in plaats van alles bij hetzelfde houden.

Vergaderen
Babyboomers willen graag (lang) vergaderen. Generatie X moet de juiste balans zoeken tussen werk en privé/de sportvereniging. Zij hebben een hekel aan tijdverspilling en willen efficiënt vergaderen. 

Details
Babyboomers vergaderen graag over details en uitvoering, generatie X wil juist autonomie en niet op microniveau managen. 

Communicatie
Babyboomers hebben een voorkeur voor gedetailleerde dialoog van mens tot mens of aan de telefoon. Generatie X geeft de voorkeur aan duidelijke, bondige communicatie, bij voorkeur per e-mail. Zij willen niet al te veel uitleg, clichés of bedrijfsjargon.

Door rekening te houden met de kenmerken van generatie X, zal het eenvoudiger worden om jonge bestuursleden aan uw vereniging te binden!

 

  • Aangemaakt op .