Vragen staat vrij

Kunt u zich nog herinneren hoe u als vrijwilliger bij uw vereniging terecht bent gekomen? Grote kans dat uw antwoord is: “ik ben gevraagd”! Het blijkt dat heel veel mensen best vrijwilligerswerk willen doen, als zij maar gevraagd worden. Toch zijn er nog verenigingen met een vrijwilligerstekort. Niet nodig! Vragen staat vrij en het resultaat zal u verbazen. Maar hoe vraag je zoiets dan?

Aansluiten bij interesses

Het verplichten van vrijwilligerswerk hoeft niet nodig te zijn. De kans dat iemand wordt ingedeeld voor iets wat niet bij hem past is groot. Vraagt u potentiële vrijwilligers echter op basis van hun vaardigheden en interesses voor een taak die hier op aansluit, dan is de kans groot dat u hen voor langere tijd aan uw  vereniging kunt binden. Zeker als u hen laat vragen door iemand waar zij al een band mee hebben. Vraag tot slot niet of iemand iets wil doen, maar wat iemand wil doen! 

Zelfs mensen die niks met uw vereniging hebben, zijn bereid u te helpen

Al meer dan 5 jaar organiseer ik bij mijn vereniging een veilingavond. Van de 300 items wordt driekwart beschikbaar gesteld door bedrijven uit het hele land, die niks met onze vereniging hebben. Het brutaalweg vragen aan een hotel, schouwburg of bowlingscentrum of zij iets beschikbaar willen stellen, leidt er toe dat we jaarlijks tussen de 25.000 en 40.000 euro ophalen voor onze vereniging. 

Een brutaal maar beleefd mens heeft de halve wereld!

 

 

  • Aangemaakt op .