Internet als nieuwe coach jouw sportvereniging

Lessen volgen via internet. Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Steeds vaker zien we dat schoolvakken online worden aangeboden, maar bijvoorbeeld ook muziekles. Sportservice Nederland boort een nieuwe doelgroep aan: de sportbestuurder. Met het e-learning platform van de methode ‘Meer in Kortere Tijd’ werkt deze doelgroep zeer succesvol aan het werven van meer vrijwilligers, leden en sponsors.

Er is een opvallende trend: vooral senioren ontdekken de hedendaagse mogelijkheden. Uit een enquête onder 400 ondervraagden door een online academie blijkt dat meer dan 30 procent van de cursisten 60 jaar of ouder is. Senioren vormen vaak een groep die ‘s avonds minder graag de deur uit gaat. Lessen via internet bieden dan uitkomst.

Uit NOC*NSF gegevens blijkt dat de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse verenigingsbestuurder 51 jaar is. Verenigingen met ‘oudere’ besturen zijn vaak kleine verenigingen (minder dan honderd leden), verenigingen die individuele sporten aanbieden en verenigingen zonder beleidsplannen. Vaak zijn dit ook de verenigingen die op zoek zijn naar meer leden, vrijwilligers of sponsoren en deelnemen aan de cursussen van ‘Meer in Kortere Tijd’. Ook Sportservice herkent de trend dat deze verenigingen steeds vaker de overstap maken van live-cursusavonden naar E-learning. De online cursusvariant is bovendien niet alleen goedkoper, maar omdat de cursisten geen reistijd verspillen, de lessen gestructureerd zijn en cursisten online minder snel afgeleid zijn dan bij de fysieke lessen levert het de cursist ook nog eens tijdwinst op.

Het is een misverstand dat de bekende ‘stok achter de deur’ ontbreekt. Ook bij de online cursussen leest de cursusleider mee en voorziet hij de opdrachten van feedback. De verenigingen staan bovendien ook online met elkaar in contact en leren van elkaar. En zo is niet alleen het internet of de cursusleider ‘de nieuwe leraar’, maar bent u dit misschien straks zelfs ook wel!

  • Aangemaakt op .