Blij met 1 dag vrijwilligerswerk per jaar?!

Tijdens één van onze presentaties over vrijwilligerswerving kwam de volgende opmerking uit de zaal: “Iemand die 1 dag per jaar vrijwilligerswerk wil doen, die rekenen we toch niet mee als vrijwilliger?

"Daar heb je als club weinig aan!”

Het leverde een boeiende discussie op, of je als vereniging blij moet zijn met mensen die één keer per jaar meehelpen als vrijwilliger. Word je in het vrijwilligersbestand opgenomen als je alleen het Sinterklaasfeest organiseert?

Wij vinden van wel!

En niet alleen omdat vele handen licht werken maken. Want denkt u eens terug hoe u zelf als vrijwilliger bent begonnen? Toch niet gelijk als voorzitter of bestuurslid? Het bestuurslid communicatie is ooit gevraagd nadat hij een keer zijn camera mee naar de club nam of een elftalfoto te schieten. De penningmeester is ooit begonnen door een keer zitting te nemen in de kascontrolecommissie. Niemand start met 15 uur per week inzet voor zijn club!

Kortom, die vrijwilliger die begint met een paar uur per jaar, kan uitgroeien tot het erelid van de toekomst! Dus neem iedereen serieus die ook maar 1 uur in de club wil steken, kijk naar de kennis, kunde, interesses van deze persoon, spreek hem of haar aan en zoek naar een aanvullende taak binnen de club die hier goed bij aansluit en maak van een incidentele vrijwilliger een structurele!

 

  • Aangemaakt op .