Provincies en sportbedrijven pakken grootste knelpunten sportvereniging aan

Steeds meer provincies en lokale sportbedrijven worden door Sportservice Nederland opgeleid om met behulp van de methode Meer in Kortere Tijd, de verenigingen in hun regio te helpen vrijwilligers-, leden- en sponsortekorten op te lossen. Met de succesformule zijn al bijna 2.000 verenigingen met veel resultaat ondersteund.

Meer verenigingen ondersteunen

Niels van Weert van Sportservice Nederland: “Door het aantal cursusleiders te vergroten kunnen we veel meer verenigingen bereiken. De kwaliteit van de lokale ondersteuning zal verder toenemen, net als het resultaat hiervan. Immers, bij Meer in Kortere Tijd staat voorop dat de verenigingen daadwerkelijk tot actie over gaan. Nog tijdens de cursusperiode van zo’n 4 maanden, voeren zij hun wervingsactie daadwerkelijk uit. De afgelopen jaren hebben we gezamenlijk bijvoorbeeld alleen al voor bijna 55.000 nieuwe sportvrijwilligers gezorgd. We laten zien dat het echt mogelijk is de grootste knelpunten van de sportverenigingen te verhelpen.”

Steeds meer organisaties volgen opleiding

Anne Prins, verenigingsadviseur van Sport Drenthe, beaamt de positieve resultaten. “Wij zijn al enkele jaren opgeleid voor Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd en boeken hier in onze provincie veel resultaat mee. Daarom volgen we momenteel ook de opleidingen voor Meer Leden en Meer Sponsors, zodat we ook op deze thema’s onze verenigingen kunnen ondersteunen met een gestructureerde methodiek. Ook Sport Fryslan heeft in navolging van Meer Vrijwilligers nu vier buurtsportcoaches die de cursus Meer Sponsors in Kortere Tijd kunnen verzorgen. Daarnaast staan enkele lokale sportbedrijven inmiddels in de startblokken om de opleidingen te volgen.

Zelf buiten de sport wordt de methodiek inmiddels toegepast. Diverse vrijwilligerscentrales bieden met steun van Sportservice Nederland de cursussen aan hun achterban aan, waardoor ook organisaties als scouting, musea en bibliotheken inmiddels aan de slag zijn om méér resultaat te boeken op het gebied van vrijwilligers-, leden- en sponsorwerving.

Opleidingen

Organisaties die opgeleid willen worden kunnen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. informeren naar de mogelijkheden. Verenigingen die geen gebruik kunnen maken van de ondersteuning van een sportbedrijf of vrijwilligerscentrale, kunnen zelfstandig aan de slag door middel van de E-learning cursus.

 

  • Aangemaakt op .