De perfecte vereniging

Jeetje, wat is het druk. Ik parkeer mijn auto op de overvolle parkeerplaats van een handboogschietvereniging, op weg naar een handboogschietclinic. Gelukkig is er nog een plekje vrij.

Bij de poort van de vereniging word ik hartelijk begroet door Cindy van het ‘#hoestnouteam’. “Goedemiddag meneer…… Van Weert! Welkom op ons complex en wat leuk dat u hier bent. Mogen wij u verder begeleiden?” De dame brengt mij naar binnen. “Kan ik u iets te drinken aan bieden?” Een kopje koffie graag! “Neemt u plaats, dan kom ik het zo bij u brengen.” Nog geen 2 minuten later wordt mij een heerlijke kop koffie geserveerd. “De clinic begint over 30 minuten. Is het goed als ik eerst nader kennis met u maak?” Prima zeg ik!

Handboog clinic

Vriendelijk vraagt ze mij naar de reden dat ik op de handboogschietclinic ben afgekomen? Ik antwoord: “Ik zag laatst tijdens de Olympische Spelen het handboogschieten en dacht, dat wil ik ook wel eens proberen. Toen ik vorige week op Facebook voorbij zag komen dat jullie een clinic organiseren dacht ik gelijk: dit is mijn kans.” “Wat leuk om te horen dat onze sport u aanspreekt en dat het ons ook gelukt is om uw aandacht te trekken via Facebook. Beoefent u nog andere sporten?” Ik geef aan dat ik regelmatig hardloop en in de sportschool te vinden ben. Ik vind het wel prettig dat ik mijn eigen tijden kan indelen en kan sporten wanneer dat mij het beste uitkomt. De dame begrijpt het: “Flexibiliteit is dus eigenlijk een voorwaarde voor u om te sporten?” Dat is zeker waar, we zijn immers allemaal druk, druk, druk!

Plezier

“Ik wens u straks veel plezier en leuk om even kennisgemaakt te hebben!” De volgende bezoeker zie ik alweer binnen komen en de gastdame loopt er gelijk op af met een vriendelijke begroeting. Op de tafel liggen de kranten van vandaag en valt mij op dat er op bordje staat met: welkom op onze club, bekijk op onze website een introductiefilmpje handboogschieten, dit kan via onze gratis openbare wifi! Goh wat handig zeg. Ik besluit het filmpje te bekijken en bedenk dat het nog niet zo makkelijk gaat worden om die pijl in dat bord te krijgen. “Meneer Van Weert, welkom, mijn naam is Ruud en ik ga u vandaag leren handboogschieten.” Ruud begeleid mij naar de baan en vertelt ondertussen wat voor activiteiten de vereniging allemaal organiseert. Het enthousiasme en de passie straalt er van af.

Zeg maar Niels

De eerste peilen heb ik inmiddels geschoten en waren direct raak. Er moet wel vermeld worden dat het bord vandaag op slechts 10 meter afstand staat. Kan dat bord niet verder naar achteren…? ”Rustig aan meneer Van Weert, of mag ik Niels zeggen? Als het bord te ver naar achteren staat, gaat u vaker missen. Ik wil juist dat u vandaag succes ervaart!” Slim, iets niet kunnen is inderdaad niet leuk! Na 45 minuten schieten zit het er op. Ruud komt met een glimlach op mij af. “Niels moet je zien, we hebben een geweldige actiefoto van je gemaakt. Je mag hem meenemen! En als je straks in het clubhuis bij mijn collega Cindy je e-mailadres achterlaat, dan sturen wij de foto ook digitaal toe. Leuk voor op je Facebookpagina!” Terug in het clubhuis word ik direct weer begroet door Cindy. “Hoe ging het Niels? Wat een gave foto! Is het goed als ik je e-mailadres noteer, dan heb je de foto vanavond nog digitaal? Je hebt vast ook trek gekregen? Wij hebben heerlijke soep gemaakt en verschillende broodjes. Neem even plaats en ik kom het gelijk bij je brengen.”

Vervolg clinics

Terwijl ik wacht, schuift Jan aan. “Goedemiddag, u heeft ook meegedaan aan onze clinic toch? Mijn naam is Jan, ik ben één van de vele vrijwilligers bij onze vereniging en ik informeer even bij iedereen hoe zij het hebben ervaren.” Nou Jan, ik vond het geweldig en zo gastvrij ben ik nooit ontvangen op een vereniging. “Dat is erg leuk om te horen Niels, (hij weet mij naam ook al?!). Gezien de grote belangstelling organiseren wij de komende vier weken op verschillende momenten vervolgclinics. Tijdens deze clinics gaan we stap voor stap dieper in op de technieken van het handboogschieten. Je bent van harte welkom en wij bieden dit ook nog eens kosteloos aan!” Wow, dat klinkt leuk alleen zal het een uitdaging worden voor mij om langs te komen. je kent het wel he, druk, druk, druk. “Dat moet goed komen Niels. We hebben zowel overdag als in de avonden mogelijkheden! Achter op je foto staan alle data en tijden vermeld en onze internetpagina, waar je kunt aangeven wanneer je komt. Je soep wordt koud Niels, ik laat je even met rust en hoop je snel weer te mogen begroeten bij ons op de vereniging.”

Robin Hood

Ik eet mijn soep op en besluit naar huis te gaan. Ik stap de auto en net op dat moment krijg ik een e-mail binnen. “Beste Niels, of moeten we Robin Hood zeggen? Hierbij je gave actie foto, meld je snel aan voor een vervolgclinic. Zoals je hebt gemerkt was je niet de enige enthousiasteling. Groet Cindy, Jan en Ruud!”

Ik moet glimlachen, deze vereniging snapt het. Waarom bestaat zo’n vereniging helaas niet?

{youtube}7Yw3hzp1rJY{/youtube}

Credits Hans Lebbis: Perfecte terrasje!

 

  • Aangemaakt op .