50.000 vrijwilligers in Rio zijn met e-learning opgeleid

Rio volunteers

Wie denkt dat vrijwilligers alleen in de breedtesport nodig zijn heeft het mis. Bij de Olympische Spelen in Rio, die vanavond worden geopend, zijn maar liefst 50.000 vrijwilligers actief. Een kleine 2 jaar voor de start van de Spelen is de werving begonnen.

 Geschiedenis


De eerste keer dat vrijwilligers konden meehelpen was tijdens de Olympische Spelen van Helsinki in 1952. Toen was er ruimte voor ruim 2.000 vrijwilligers. Dit aantal is de laatste jaren enorm toegenomen. Tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 hielpen 70.000 vrijwilligers mee.

 

Opgeleid met e-learning
 

De selectie voor Rio bestond uit een aantal ronden. De eerste ronde was een taaltest waarin getest wordt welke talen je spreekt en hoe goed je matcht met de Olympische waarden. Tussen deze tests door kreeg je de mogelijkheid om via e-learning te werken aan je taalkennis via trainingen. Hierna volgden interviews, waarbij werd gekeken welke vrijwilligerstaak het best bij je past. Naar aanleiding van deze interviews werden de eerste rollen al verdeeld en werd online gestart met specifieke trainingen voor de functies. '

 

Wat houdt vrijwilliger zijn in?

Er zijn verschillende rollen die je kunt bekleden als vrijwilliger: bij de ceremonies, bij de klantenservice, op medisch gebied, operationeel, bij pers en communicatie, protocol en vertalen, sporttechnisch, ICT of transport. Deze week verzamelden alle vrijwilligers zich in Rio. Ze kregen daar accreditaties, loopschoenen en andere benodigdheden. Slechts 1 op de 4 vrijwilligers komt uit Rio. 6.000 vrijwilligers komen uit het buitenland, waaronder Nederland. Zij moeten de reis naar Brazilië en onderdak zelf betalen.

 

Dus kijkt u vannacht naar de opening van de Spelen, waarbij Jeroen Dubbeldam de Nederlandse vlag zal dragen, let u dan eens goed op al die vrijwilligers die deze happening mogelijk maken!

 

Rio Volunteer program

 

 

  • Aangemaakt op .